stress, burnout, coach, madelon, IEMT

Stress en Burnout

  • Voel jij je weleens futloos?
  • Heb je weinig energie ?
  • Ben je veel aan het piekeren?
  • Heb je het gevoel dat je werk je teveel wordt?
  • Of is het werk voor je gevoel nooit af?
  • Heb jij al een tijdje fysieke klachten zoals hoofdpijn, slaperloosheid of vaker ziek?
  • Of ben je prikkelbaar en laat je je geheugen je zo nu en dan in de steek? 
  • Heb jij nergens meer zin in?
  • Of heb je veel last van angsten of paniekaanvallen?

Dit zijn tekenen van overbelasting.  De bovenstaande symptomen zijn tekenen van je lichaam en geest dat er geen goede balans meer is tussen draagkracht en draaglast. Stress heb je nodig om te kunnen functioneren maar  wanneer het elastiekje te lang gespannen staat en teveel stress hebt, kun je uiteindelijk overspannen of burnout raken. Het lampje gaat op een gegeven moment uit. Je raakt uitgeput. 

Wil jij weer lichter leven en werken, meer ontspannen en gelukkig en succesvol zijn in je leven,  werk, relaties en een betere gezondheid?'

Lees dan verder, want het kan!

IEMT-Coaching

Er is nu een methode waarmee je effectief en efficient van je gevoelens en emoties af bent die jou stress of negatieve gevoelens opleveren! Deze methode heet IEMT. Wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens of emoties helpt IEMT om juist naar de kern te gaan van de negatieve gevoelens en emoties te verminderen of zelfs te neutraliseren.  Vaak voel je na een sessie al opluchting en verlichting.  Je kunt dan beter omgaan met (nieuwe) situaties in het heden en hebt minder zorgen voor de toekomst. Je veerkracht neemt toe doordat de belemmeringen en blokkades er niet of minder aanwezig zijn.

Ik heb al veel mensen kunnen helpen met deze voor in Nederland vrij nieuwe methode . De mensen merken vaak veranderingen waarbij geen enkele andere benadering in het verleden effect had.

IEMT is in Engeland ontwikkeld door NLP Master Andrew Austin gedurende een periode van 10 jaar, bewezen effectief en wordt in 7 landen veelvuldig toegepast. De methode werkt op het limbisch (het onderbewuste) brein. 

Waar draagt IEMT een positieve bijdrage aan bij stress en burnout?

- Als je worstelt met perfectionisme

- Verminderen van stressgerelateerde klachten zoals hoofdpijn, lusteloos, piekeren, vermoeidheid, nek-, schouder- en rugklachten.

- Verminderen of neutraliseren van negatieve gevoelens zoals je schuldig voelen, het gevoel hebt dat je tekortschiet zowel thuis als op je werk etc.

- Verminderen van negatieve emoties zoals faalangst

- Dat je weining zelfvertrouwen of eigenwaarde hebt bijvoorbeeld dat je vaak denkt dat je niet goed genoeg bent of  dat je iets niet kunt. 

- Je onzeker voelt in bepaalde situaties.

- Verminderen van depressieve gevoelens


WERKENERGIEANALYSE

Daarnaast werk ik veel met de werkenergieanalyse. Dit is een digitale vragenlijst waarbij je een persoonlijk rapport krijgt.

De werkenergieanalyse geeft inzicht in wat jouw energie- en stressbronnen zijn op organisatie- en functieniveau. Je ontdekt op welke aspecten jij wel of geen invloed hebt, waardoor je weet welke toekomstige acties voor jou effectief zijn. Samen met met mij maak je een persoonlijk prioriteitenplan, zodat je direct en doelgericht aan de slag kunt gaan. Doordat jij helder hebt wat jouw wensen zijn, kun je gericht met je leidinggevende of hrm-manager in gesprek. Als uit de analyse blijkt dat het werk en/of de organisatie niet meer bij je past, dan is jouw twijfel weggenomen en kun je doelbewust gaan netwerken en solliciteren.

Mogelijke doelen van de werkenergieanalyse:

• Verbeteren van energiebalans, tevredenheid en motivatie

• Inventarisatie overtuigingen en gedragspatronen

• Haalbare doelen leren stellen en keuzes te maken

• Doelgericht sturen van jouw carrière• Formuleren van ontwikkelings- en opleidingsbehoefte

Wil jij af van stress of  burnout? Dat kan! Neem dan vrijblijvend met mij contact op. 

Ik ben gecertificeerd IEMT-practioner. Tevens ben ik gecertificeerd familie-opsteller en Post-HBO erkend en gediplomeerd Integraal werkend leefstijcoach en gecertificeerd om te werken met de Werkenergieanalsye.